Zorgbureau de la Vie | Stichting
4001
page-template-default,page,page-id-4001,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Stichting

Stichting De La Vie

Stichting De La Vie is opgericht om kinderen in Nederland die onder de armoede grens leven ondersteuning en een fijner leven te bieden. Geen kind hoeft zich als buitenstaander of alleen te voelen en daar staat en streeft Stichting De La Vie In Nederland voor.

Stichting De La Vie hebben wij opgericht na het zien hoeveel gezinnen in armoede hier in Nederland leven. Zij hebben net als ieder ander kind recht op een onbezorgde jeugd, met uitzicht op een kansrijke toekomst. Wij zien het als ons missie, om middels hulp van andere welwillende, de kinderen deze kans te bieden middels gebruikmaking van deze Stichting.

 

RSIN nummer 853126379

Beloningsbeleid 2018

Oprichting

Stichting De La Vie is opgericht om zoveel mogelijk arme gezinnen, een kansrijke toekomst te bieden. Meestal word er alleen gekeken naar de primiairs behoeftes. Ook hierbij willen wij helpen. Echter hebben deze kinderen meer behoeftes dan eten, drinken, woonruimte,scholing en kleding. Wij hebben voor informatiewinning vele gesprekken gevoerd met gezinnen die onder de armoede moeten leven. Zo zijn wij er achter gekomen dat vooral veel gezinnen net buiten de boot vallen tussen alle regels hier in Nederland.

Maatschappelijke relevantie

Wereldwijd hebben kinderen rechten. Om te zorgen dat aan deze rechten voldaan wordt, is Het verdrag voor de Rechten van het Kind in 1989 aangenomen door de algemene Vergadering van de Verenigde Naties.Volgens dit verdrag hebben kinderen recht op een evenwichtige ontwikkeling en uitgroei naar volwassenheid. In het Verdrag voor de Rechten van het Kind staan 54 artikelen. Deze artikelen zijn onder te verdelen in verzorging, bescherming en informatie en op het uiten van een mening. Zo hebben kinderen bijvoorbeeld recht op onderwijs, gezondheidszorg en een veilige plek om te wonen en te spelen. Eveneens hebben kinderen recht op bescherming tegen mishandeling, kinderarbeid en seksuele uitbuiting zoals prostitutie en kinderporno. Kortom, het verdrag omvat alle terreinen waarop het leven van een kind zich afspeelt.

De lidstaten van de Verenigde Naties hebben in het jaar 2000 acht millenniumdoelen opgesteld op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu.

Stichting De La Vie ziet het als zijn maatschappelijke noodzaak om zich in te zetten voor de rechten van zoveel mogelijk gezinnen in Noord Brabant.

Missie

“Stichting De La Vie ondersteunt zoveel mogelijk gezinnen in Nederland die in armoede moeten leven.” Er zijn kinderen die met honger naar bed gaan, geen speelgoed hebben, geen kleren kunnen kopen of nooit naar een attractiepark zijn geweest. Dat moet veranderen. Kinderen mogen niet de dupe zijn van de schulden van hun ouders. Maar als er na sanering €25,- in de maand leefgeld overblijft voor voedsel en kleding per kind, dan is er zeker geen geld voor een speelgoedje, een boekje, lidmaatschap, etc. Vaak zelfs niet om fatsoenlijk te eten. Alle kinderen hebben recht op een jeugd waarin zij zich geen zorgen hoeven te maken enwaarbij zij zich geborgen voelen en liefde ervaren. Een jeugd waarin het kind rechten heeft maar ook plichten en waar naar het individu wordt gekeken. Een jeugd waarin zij in alle vrijheid en veiligheid kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Stichting De La Vie zet zich hiervoor in!