Logeerweekenden

De la Vie heeft door het jaar heen een vaste logeerplanning binnen 8 zeer verschillende groepen. We zijn gesloten op feestdagen en in vakanties, de logeerdata zijn steeds in oktober/november van het voorgaande jaar bekend. Bij elke aanmelding proberen wij de best mogelijke match te maken binnen de aanwezige mogelijkheden. Er zijn groepen met echte pubers, groepen met jonge kinderen, groepen rond de 10-12 jaar, LVB-groepen etc. Er staat over het algemeen – op ziekte, omstandigheden en vakanties na – vaste begeleiding op de weekenden. In elke groep zitten ongeveer 9 kinderen/jongeren met 2 begeleiders.

 

De weekenden vinden plaats op een – wisselend – vakantiepark in Nederland binnen 1 à 1.5 uur reisafstand. De weekenden zijn van vrijdag 16.30 tot zondag 16.00. We verzamelen op de locatie in Nispen, waarna de groep met de bus en auto naar het vakantiepark rijdt. In de echte jonge kindergroepen (leeftijd rond de 5 jaar) geldt soms in overleg een afwijkende eindtijd op zondag als we zien dat het kind door de tijdsduur overvraagd wordt. De uitjes/activiteiten op zaterdag verschillen per groep en worden goed afgestemd. Zondag is altijd een rustige dag. Tijdens de weekenden besteden we extra aandacht aan sociale interactie, weerbaarheid, emotieregulatie, ontspanning, persoonlijke verzorging en zelfredzaamheid.

 

In de zomermaanden zijn er geen logeerweekenden, maar is er wel de mogelijkheid om mee te gaan op een hele of halve midweek. Ook hierbij verdelen we de aanmeldingen onder losse groepen met een vergelijkbare samenstelling. De data in 2024 zijn maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli. Start- en eindtijden, planningen, meeneemlijsten en verdere informatie volgen altijd in de maand vooraf.