Zorgbureau de la Vie | Begeleiding groepen
3784
page-template-default,page,page-id-3784,page-child,parent-pageid-3283,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Begeleiding groepen

Begeleiding in groepen

D

e kinderen en jongeren die op de groepen worden geplaatst, hebben behoefte aan nabijheid, veiligheid, een passende hoeveelheid uitdaging/prikkeling en sociale interactie. Door te werken met kleine groepjes, een vooraf vastgesteld groepsprogramma en eventuele visuele verduidelijking, kan er voor de meeste kinderen een passende plek worden gecreëerd. Vanuit de vraag van kind en ouders wordt gekeken wat hierop het passende antwoord zou kunnen zijn.

BSO

Binnen de buitenschoolse wordt er gewerkt aan het leren van kleine vaardigheden, gericht op zelfredzaamheid en het uitvoeren van een eenvoudige activiteit. Dit kunnen taken binnen zijn, zoals de tafel poetsen. Het kan echter ook het vullen en geven van een net met hooi zijn. Daarnaast oefenen we met deze kinderen om te leren kiezen tussen activiteiten, samen spelen en problemen op te lossen.

WDO

Binnen de woensdaggroepen zijn er 3 groepen; een normaal IQ pubergroep, een ZMLK pubergroep en een groep voor jongere kinderen. Deze groepen hebben ieder hun eigen programma, gericht op de individuele doelen en interesses.

ZDO

Binnen de zaterdaggroepen zijn er standaard meerdere groepjes, gesorteerd op niveaus/interesses. Deze groepen hebben ieder hun eigen programma, gericht op de individuele doelen en interesses.

VDO

Tijdens de vakantiedagopvang wordt de groep aanmeldingen opgedeeld in groepjes van 3-5 kinderen. Er zijn vaste thema’s per dag; zo zijn er dagen met uitstapjes, dagen waarop er gekookt en gebakken wordt, dagen waarop er meer activiteiten rondom dieren en dierverzorging zijn etc. De groepjes hebben ieder hun eigen programma, gericht op de individuele doelen en interesses.

Logeren

Bij De la Vie hebben we 4 logeergroepen; 1 ZMLK pubergroep, 1 groep jongere kinderen met diverse niveaus, 1 normaal IQ pubergroep en 1 tussengroep. Elke groep logeert eenmaal per maand. De groepjes hebben ieder hun eigen programma, gericht op de individuele doelen en interesses. Er wordt gelogeerd op de Katjeskelder te Oosterhout. De groepen verzamelen op de zorgboerderij te Nispen, waar ze eerst een gezamenlijke maaltijd nuttigen.