Zorgbureau de la Vie | Vertrouwenspersoon
3910
page-template-default,page,page-id-3910,page-child,parent-pageid-3118,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon voor cliënten

Zorgbureau De la Vie groeit uit tot een steeds grotere onderneming waarin steeds meer cliënten deelnemen aan diverse vormen van begeleiding. Vaak kunnen de cliënten en hun ouders/verzorgers met vragen en/of klachten terecht bij de directe begeleiding. In sommige gevallen is dit niet wenselijk en kan er behoefte zijn aan een tussenpersoon. Om deze reden is er een vertrouwenspersoon voor cliënten in het leven geroepen.

Voorbeelden van onderwerpen die met de vertrouwenspersoon besproken kunnen worden zijn:
– Conflicten met een begeleider en/of een groepsgenoot
– Pesten
– Relaties / seksualiteit
– Middelenmisbruik (alcohol en drugs)
– Bedreigingen


De vertrouwenspersoon voor cliënten bij Zorgbureau De la Vie is Cindy Mookhoek.

Elke cliënt en/of ouder/verzorger kan ervoor kiezen een afspraak te maken met de vertrouwenspersoon. De afspraak kan via e-mail gemaakt worden.

Per e-mail: De cliënt en/of ouder/verzorger zal de vragen, opmerkingen of andere zaken via de e-mail voorleggen en de vertrouwenspersoon zal hierop zo snel mogelijk antwoorden en/of telefonisch contact opnemen. Email rechtstreeks naar Cindy Mookhoek via cindy@zorgbureaudelavie.nl

Persoonlijk gesprek: Er kan via de e-mail een afspraak worden gemaakt om de problemen/vragen persoonlijk te bespreken. Via de e-mail wordt dan afgesproken wanneer, waar en hoe laat. Cindy Marijnissen zal zelf contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Vertrouwelijke informatie: De vertrouwenspersoon is verplicht zorgvuldig om te gaan met de verkregen informatie. Dit betekent dat zij deze vertrouwelijk zal behandelen: de informatie wordt niet doorgegeven aan derden zonder overleg met de betrokken cliënt en/of ouder/verzorger.

Het documenteren van afspraken en klachten en het vastleggen hiervan in het dossier, gebeurt ook altijd in overleg met de cliënt en/of ouder/verzorger. Wel zal de vertrouwenspersoon, als er herhaaldelijk hetzelfde probleem wordt aangekaart door verschillende cliënten en/of ouders/verzorgers, de cliënt en/of ouder/verzorger toestemming vragen dit te bespreken met directie en begeleiders. De cliënt en/of ouder/verzorger heeft hierin een vrije keuze om aan te geven of dit gewenst is of niet.

Klachtencommissie

Indien u er met Cindy/Kicky niet uit komt, is het natuurlijk mogelijk om met een vertrouwenspersoon in contact te komen van De Geschillencommissie.