Zorgbureau de la Vie | Paardrijden
3802
page-template-default,page,page-id-3802,page-child,parent-pageid-3788,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Paardrijden

Paardrijden

A

l jaren is bekend dat voor veel mensen met een beperking de omgang met paarden een goed middel is om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en individuele doelen. Paarden praten niet, nemen een ieder zoals die is. Paarden en pony’s geven zelfvertrouwen door zich te laten leiden, ook al heeft de cliënt in het dagelijks leven zelf moeite met de leiding nemen. Cliënten leren weerbaarder te zijn, contact te maken, emoties te uiten en vooral mens te zijn!

Tijdens dagbestedingsmomenten kan er individueel gewerkt worden aan leerdoelen, er kan echter ook werkgericht aan de slag worden gegaan met taken als voer bereiden (wegen, meten, evt. koken), uitmesten (taakgerichtheid, weerstand overwinnen, spierspanning verbeteren), wandelen (weerbaarheid, spierspanning verbeteren, doelgerichtheid), borstelen (contact maken, sensorische integratie) etc. Incidenteel en op afspraak kan er gereden worden.

Alaska is een Friese merrie uit Frankrijk van reeds 18 jaar. Bij het rijden van Alaska wordt gebruik gemaakt van een voltigesingel; dit is een singel met handvaten eraan. Bij gevorderde ruiters wordt gebruik gemaakt van een zadel in afwisseling met de voltigesingel. Op Zenix (Arabier), Faith (Quarter x Arabier) en Stoer/Stout/Boyke (mini’s) wordt op dit moment niet gereden.